Pannekaker

Ikke helt world class shit, men oppskriften duger til hverdags! Stjålet fra https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pannekaker/grunnoppskrift-pannekaker

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 6 dl melk
  • 3 ss smeltet smør
  • 3 egg
  • 3 ss smør

Fremgangsmåte

  • 1
    Bland mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
  • 2
    Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe. Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
  • 3
    La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du skal steke pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
  • 4
    Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  • 5
    Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.