Fater Pollestads daglige brød

Saftig og eltefritt brød!

Ingredienser

  • 1 liter hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 3 ss sesamfrø
  • 2 dl solsikkerfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 god klype salt
  • 9 dl lunket vann
  • 4 dl sammalt grovt hvetemel
  • 0.5 pakke gjær

Fremgangsmåte

  • 1
    Bland sammen det tørre.
  • 2
    Rør inn vannet og sleiv rundt et par minutter.
  • 3
    Smør inn formene med litt smør i bakepapir.
  • 4
    Strø havsalt rundt i formen sånn er det henger opp langs kantene.
  • 5
    Hell over den relativt våte deigen over i to brødformer.
  • 6
    Spre over litt matolje og dryss over med havsalt.
  • 7
    Hev til dobbel størrelse.
  • 8
    Stek i 30 min på 220 grader.
  • 9
    Ta brødene ut av formene og legg de inn igjen på hode, dette gir en god skorpe rundt hele brødet. Stek i 10-20 min til, avhengig av ovn.