Toggle navigation
Lekvam
Oppskriftsdatabase
Webcam
Panoramaarkiv
Galleriet
TODO
Logg inn
Fater Pollestads daglige brød
Endre
Av Torvald Lekvam
Lett
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Saftig og eltefritt brød!
Ingredienser
1
liter hvetemel
1
dl havregryn
3
ss sesamfrø
2
dl solsikkerfrø
1
dl linfrø
1
god klype salt
9
dl lunket vann
4
dl sammalt grovt hvetemel
0.5
pakke gjær
×
Lukk
Kopier tekst
1 liter hvetemel 1 dl havregryn 3 ss sesamfrø 2 dl solsikkerfrø 1 dl linfrø 1 god klype salt 9 dl lunket vann 4 dl sammalt grovt hvetemel 0.5 pakke gjær
Fremgangsmåte
1
Bland sammen det tørre.
2
Rør inn vannet og sleiv rundt et par minutter.
3
Smør inn formene med litt smør i bakepapir.
4
Strø havsalt rundt i formen sånn er det henger opp langs kantene.
5
Hell over den relativt våte deigen over i to brødformer.
6
Spre over litt matolje og dryss over med havsalt.
7
Hev til dobbel størrelse.
8
Stek i 30 min på 220 grader.
9
Ta brødene ut av formene og legg de inn igjen på hode, dette gir en god skorpe rundt hele brødet. Stek i 10-20 min til, avhengig av ovn.
×
Lukk
Bedre oppløsning!