Knekkebrød

Deilige, sprø knekkebrød til frokost, lunsj eller kvelds. Denne oppskriften gir cirka 20 knekkebrød.

Ingredienser

  • 2 ts flaksalt ca. Til topping
  • 2.5 dl vann kokende
  • 0.5 dl rapsolje (evt solsikkeolje)
  • 2 klyper salt
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 0.5 dl linfrø
  • 0.75 dl sesamfrø
  • 0.75 dl chiafrø
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  • 1
    Varm ovnen til 150 grader. Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og rør alt sammen til en litt geleaktig deig. Kjevl deigen tynt og jevnt ut mellom to bakepapir. Skjær deigen i ruter.
  • 2
    Dryss topping over deigen
  • 3
    Stek midt i ovnen i ca 50 min. (Tips: Sett ovnsdør på gløtt i slutten for å få knekkebrødene godt tørre.)