Pizzadeig

Vi har lang erfaring, og dette er den beste oppskriften for "italiensk"pizza. (tynn pizza med sprø skorpe)

Ingredienser

  • 6 dl vann (25 grader)
  • 1 dl olivenolje - god
  • 0.25 pakke gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 kg mel - helst "00"
  • 1 ss salt

Fremgangsmåte

  • 1
    Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig. Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene. Elt videre og tilsett litt vann hvis deigen er for hard og stiv.
  • 2
    Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 minutter. Del deigen i 8 leiver på ca 200 gram hver. Elt mellom hendene, lag fine, små baller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har tatt dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskapet frem til de skal brukes.
  • 3
    Tips: Det aller beste resultatet far du jo lenger du venter. Det kan for eksempel være smart å lage deigen om morgenen sa den er klar til kveldens måltid, men det aller beste resultatet får du hvis deigen får lov til å stå natten over i kjøleskapet, såkalt kaldheving.
  • 4
    Bak ut deigen ved å presse ned i midten, drei og press/strekk deigen ut. Ikke klem ned kanten. Ikke bruk kjevle. Snurr gjerne deigen i luften, det gir fin strekk.