Tortilla

Gjør tacokvelden mer spennende! Tortillaene er aller best når de er nystekte, men de holder seg veldig godt utover dagen. Dersom du lagrer dem i en lufttett boks er de gode dagen etter også, hvis de blir varmet forsiktig i mikroen. Jeg har ikke prøvd selv, men ryktene er at disse tortillaene også er gode etter de har vært fryst.

Ingredienser

  • 2.5 dl lunkent vann
  • 3 ss olje
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 370 gram hvetemel (helst tipo 00)

Fremgangsmåte

  • 1
    Bland det tørre i en bolle.
  • 2
    Tilsett vann og olje og elt godt til deigen er jevn og fin. Minst 10 minutter. Poenget med å elte så lenge, er å strekke fibrene i melet. Da tåler deigen å bli kjevlet ut ganske tynt uten å revne.
  • 3
    La deigen hvile på et kaldt sted i 15 min
  • 4
    Del deigen opp i 8 like deler (bruk kjøkkenvekt).
  • 5
    Ha godt med mel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigklumpene i tynne, flate pannekaker på størrelse med bunnen i stekepannen du skal steke dem i. De skal være ganske tynne.
  • 6
    Varm opp en tørr stekepanne til den er god og varm.
  • 7
    Stek tortillaene på høy varme. Når det dukker opp brune flekker på undersiden og det danner seg luftbobler i tortillaen, er det på tide å snu den.
  • 8
    Tørk vekk overflødig mel fra pannen mellom stekingen.
  • 9
    Ferdigstekte tortillaer lagres innpakket i et fuktig kjøkkenhåndle mens du steker resten.